31 januari 2019 

Basiskennis rekentoets Pabo

Basiskennis rekentoets Pabo

De basiskennis rekentoets Pabo is verplicht om verder te kunnen met de opleiding. Maar wat zijn de regels? Hoe kun je je voorbereiden op de rekentoets? Wat mag je verwachten? Middels dit bericht wordt alles toegelicht en zo weet je meer over de basiskennis rekentoets Pabo.


Inhoudsopgave: banner pabo rekentraining

Basiskennis rekenen verplicht

Om toegelaten te worden voor een leerplek op de Pabo dien je in veel gevallen een entreetoets te maken. De rekentoets is daar een verplicht onderdeel van. Zorg dat je de basisrekenvaardigheden beheerst, voordat je deze toets gaat maken. Basiskennis rekenen is namelijk een verplicht onderdeel dat met een voldoende moet worden afgesloten. Veel leerlingen hebben moeite met rekenen en zien er tegenop om deze toets te maken. 

Een goede voorbereiding en voldoende oefenen moeten er voor zorgen dat jij die voldoende haalt. Je moet op goed niveau presteren om geplaatst te worden op de Pabo. Logisch, want straks moet jij als leerkracht jouw leerlingen de rekenopgaven kunnen uitleggen. Je moet de juiste aanpak voor moeilijke berekeningen kennen, toe kunnen passen en over kunnen brengen op anderen. Daarom wordt er veel waarde gehecht aan het niveau van het rekenen, de basiskennis, de rekenvaardigheden moeten aanwezig zijn voor een studieplaats op de Pabo.  

Rekentoets verplicht onderdeel

De rekentoets is een verplicht onderdeel bij de entreetoets voor de Pabo. Veel studenten vinden rekenen lastig. Ze richten zich vaak liever op bijvoorbeeld taal. Ze zien niet altijd het belang van rekenen in. Pas wanneer zij de rekentoets moeten maken, komen zij erachter dat ze deze materie onvoldoende kennen. Te laat..... , een plekje op de Pabo zit er niet in als het rekenniveau niet op peil is. Nu je dit weet kun jij je maar beter op tijd gaan voorbereiden op de verplichte rekentoets om een voldoende en zelfs meer te halen. Check nu hoe jij ervoor staat. Dat kan met behulp van diverse toetsen die je online kunt vinden. 

Hoeveel onderdelen beheers je? Bij deze onderdelen is herhalen voldoende. Je kunt eenvoudige opgaven gebruiken om deze binnen een gestelde tijd op te lossen. Tijdens de entreetoets krijg je namelijk ook te maken met tijdsdruk. De onderdelen waarmee je moeite hebt, oefen je vaak, elke dag bijvoorbeeld een kwartier. Je zult merken dat je vorderingen maakt als je per keer de resultaten en de scores bijhoudt. En dat motiveert en stimuleert je.
Entreetoets Pabo

Wanneer je op de Pabo wilt gaan studeren dan moet je in veel gevallen een toelatingsexamen doen, de entreetoets. De basisvaardigheden van onder andere taal en rekenen komen aan bod. Maar ook andere vakken als aardrijkskunde, natuurkunde, geschiedenis. Voor welke vakken je een toelatingsexamen moet doen is afhankelijk van je vooropleiding en voor welk vakgebied jij een studie wilt gaan volgen. Krijg jij te maken met de entreetoets basisvaardigheden rekenen en denk je dat je deze niet voldoende beheerst? 

Aarzel dan geen moment en ga aan de slag met het oefenen van rekenopgaven. Je moet deze toets namelijk met een voldoende afsluiten, dat is verplicht! Er is wel een mogelijkheid om een herexamen te krijgen, maar waarom zou je dat riskeren? Begin nu met de oefenopgaven rekenvaardigheden die je online kunt vinden. Je kunt ook diverse boeken aanschaffen met heel veel rekenopgaven van de diverse onderdelen, denk aan procenten, breuken, procenten enz. Verwacht jij problemen met rekenen tijdens de entreetoets, voorkom dit door regelmatig de stof te oefenen.   

Onzeker over basiskennis rekenen

Ben jij onzeker over je basiskennis rekenen en moet je binnenkort de entreetoets voor de Pabo maken, of heb je geen idee wat je te wachten staat? Laat je informeren over het niveau, maak een toets online en kijk waar je staat! Zijn de resultaten beneden het niveau dan dien je meteen aan het werk te gaan om de basiskennis rekenen te vergroten. Dat kan door bijles te nemen individueel of in een groep. Je kunt echter ook online veel oefenstof vinden. Door de opgaven te maken, kom je er achter welke onderdelen je kent en welke nog oefening nodig hebben. 

Onderdelen rekentoets Pabo

Er zijn veel onderdelen mogelijk, waaronder vermenigvuldigen, breuken, procenten, Pythagoras, meetkundehoofdrekenen, machtsverheffen. Bij sommige onderdelen mag je een rekenmachine gebruiken, soms ook alleen kladpapier. Oefen om de opgaven die gemakkelijk gaan binnen een bepaalde tijd op te lossen, om ook te leren onder tijdsdruk te presteren.      

Bijles voor basiskennis rekenen

Je wilt naar de Pabo, maar je twijfelt of jouw rekenniveau voldoende is. Rekenen is namelijk niet jouw beste of sterkste vak. Bij twijfel niet afwachten, maar actie ondernemen. Zet je in om de basisvaardigheden rekenen onder de knie te krijgen. Dat lukt je als je tijd investeert in het oefenen van de verschillende onderdelen. Je kunt bijles nemen, kijk online naar de mogelijkheden. Het zal je verrassen dat je door het maken van rekenopgaven en door de duidelijke uitleg al snel vorderingen maakt. Oefen regelmatig en begin op tijd met de bijles. 

Naast kennis wordt ook jouw zelfvertrouwen vergroot. Je zult niet langer nerveus zijn voor de entreetoets van de Pabo als jij je optimaal hebt voorbereid. De basisvaardigheden rekenen zijn belangrijk om de toets naar behoren te maken, maar ook voor je verdere leven. Investeer in bijles voor basiskennis rekenen en je investeert in je toekomst.  

Eisen basiskennis rekenen

Voor toelating op de Pabo moet je de basisvaardigheden rekenen beheersen. Je moet een bepaald niveau hebben voor een studieplaats. De entreetoets geeft daarover uitsluitsel. Zijn de resultaten van de toets onvoldoende dan krijg je een afwijzing of een herkansing. Het is vanzelfsprekend dat er eisen worden gesteld aan de basiskennis rekenen. Als jij leerlingen na je studie gaat onderwijzen dan dien jij de rekenstof zelf te begrijpen om er goede uitleg over te kunnen geven. De basis moet goed zijn om verder te kunnen studeren en dat geldt voor elk vakgebied.

 Controleer jouw rekenvaardigheden door toetsen te maken. Je weet dan snel hoe je ervoor staat. Vallen de resultaten tegen, laat dan geen tijd verloren gaan, maar neem bijles of ga online rekenoefeningen maken van alle onderdelen die je tegenkomt. Dat kunnen breuken zijn, rekenen met procenten, verhoudingen, komma getallen enz. Oefen elke dag tot aan je examen. Houd je scores bij, je zult er blij van worden. Door het oefenen boek je namelijk een enorme vooruitgang met de rekenvaardigheden. Na de bijlessen en/of het regelmatig maken van rekenopgaven zul je niet meer begrijpen waarom je voorheen het rekenen zo moeilijk vond.    

Nog meer oefenen

Wil je nog meer oefenen? Doe dan de Wiscat training. Met de Wiscat training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van de rekentoets oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op de rekentoets. Klik hier om verder te gaan.

De Pabo Rekentraining A

€ 216,-
€ 37,-
de-pabo-rekentraining-a-1
 • Wiscat training (1e jaars)
 • Alle bonussen
 • Pabo Community
 • Live support
 • Coaching via mail
 • IQ-test

De Pabo Rekentraining B

Meest Verkocht

€ 334,-
€ 57,-
 • Wiscat training (1e jaars)
 • Kennisbasis rekenen wiskunde (3e jaars)
 • Taaltoets training
 • Alle bonussen
 • Pabo Community
 • Live support
 • Coaching via mail
 • IQ-test

De Pabo Rekentraining C

€ 275,-
€ 47,-
 • Wiscat training (1e jaars)
 • Kennisbasis rekenen wiskunde (3e jaars)
 • Alle bonussen
 • Pabo Community
 • Live support
 • Coaching via mail
 • IQ-test