Wat is het nut van Wiscatbijles?

Wat is het nut van Wiscatbijles?

Als je de Wiscat toets niet hebt gehaald, dan kan het zijn dat je Wiscat bijles overweegt. Maar past Wiscat bijles bij je en hoe wil je daar vorm aan geven? Of Wiscat bijles bij je past, is per persoon verschillend. Je kunt namelijk op zoek gaan naar fysieke Wiscat bijles maar online zijn er ook veel mogelijkheden. Daarnaast kan het zijn dat er bij jou op school Wiscat bijles wordt aangeboden. Het is in ieder geval belangrijk om je te realiseren dat je zeker niet de enige bent die dit nodig heeft en dat het misschien wel prettig kan zijn om het samen met iemand te doen, want ook van andermans fouten kun je leren en misschien kun je elkaar wel helpen. Wat voor de een zwak punt is, kan voor de ander een sterk punt zijn.Inhoudsopgave: 


banner pabo rekentraining

De opties van Wiscat bijles

Er zijn dus verschillende mogelijkheden om de Wiscat toets te oefenen. De eerste optie is dat je alleen zelfstandig gaat oefenen. Hierbij kun je gebruik maken van verschillende materialen zoals een theorieboek en verschillende oefenopgaven. Alleen oefenen vraagt wel om een goede planning en zelfdiscipline. Daarnaast heb je niet altijd iemand in de buurt als je er zelf niet uit komt. Daarom kun je ook Wiscat bijles overwegen. Wiscat bijles is er vaak in verschillende vormen. Je kunt kiezen voor 1-op-1 Wiscat bijles of in een groepje. Het voordeel van 1-op-1 Wiscat bijles is dat er alle tijd is om samen met jou te kijken naar wat je leerpunten zijn en welke vaardigheden je wilt of moet verbeteren. Als je er tijdens het oefenen niet uitkomt, is er iemand die je meteen kan helpen en uit kan leggen hoe je de opgave aan kunt pakken. Daarnaast wordt Wiscat bijles ook aangeboden in groepjes. Doorgaans worden deze groepjes redelijk klein gehouden zodat er voor iedereen voldoende aandacht is. Onder begeleiding van een Wiscat-deskundige ga je dan aan de slag met het verbeteren van de verschillende onderdelen. Het voordeel van een groepje is dat je ook van anderen kunt leren hoe zij te werk gaan, opgaven berekenen maar ook welke fouten zij maken en ook daar kun je van leren. Een ander voordeel van 1-op-1 bijles of bijles in een groep is dat je een stok achter de deur hebt om ook daadwerkelijk te gaan oefenen.

 Wiscatbijles


Wiscat bijles: de inhoud

Het is waarschijnlijk geen verrassing maar wat er tijdens de Wiscat bijles aan bod komt zijn eigenlijk alle onderdelen van de Wiscat toets. Tijdens de bijles wordt er uitgebreid aandacht besteed aan ieder onderdeel en is er genoeg tijd en ruimte voor al je vragen. Daarnaast zul je ook leren hoe je de verschillende sommen op een gestructureerde manier aan kunt pakken waardoor je tot het goede antwoord komt. De onderdelen die dus aan bod komen zijn hoofdrekenen, de basisvaardigheden, meten en meetkunde, breuken, percentages en verhoudingen en informatieverwerking.

 

Hoofdrekenen

Bij het onderdeel hoofdrekenen wordt er gekeken naar het soort opgaven dat je kunt verwachten tijdens de toets. Daarna wordt er gekeken naar hoe je deze som het beste aan kunt pakken, want je moet het tenslotte allemaal uit je hoofd doen bij dit onderdeel. Ook mag je geen gebruik maken van pen en papier. Er zijn verschillende methodes die je kunt gebruiken om de sommen in dit onderdeel succesvol te maken.

 

Basisvaardigheden

Bij dit onderdeel leer je of herhaal je de basisvaardigheden optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Dit zijn vaak ook de opgaven waar men snel doorheen wil omdat dit over het algemeen niet de moeilijkste opgaven lijken. Daar doordat je er snel doorheen wilt gaan, is dit onderdeel toch heel gevoelig voor fouten. Ook hier zul je samen kijken naar hoe je dit gestructureerd maar ook snel aan kunt pakken zonder fouten te maken.

 Meten en meetkunde

Meten en meetkunde is een onderdeel wat veel studenten lastig vinden. Niet omdat ze het niet kunnen maar omdat je regels hiervoor vaak zijn weggezakt. Als de regels weggezakt zijn, kun je je vaak nog wel iets herinneren, maar haal je dingen door elkaar of vergeet je iets omdat je je niet meer de volledige regel herinnert. Bij dit onderdeel worden de regels weer opgefrist en leer je de opgaven op de juiste manier aan te pakken.

 Wiscatbijles Meetkunde

Breuken, percentages en verhoudingen

Bij dit onderdeel is breuken iets wat je niet dagelijks gebruikt en daardoor is dit voor veel studenten een lastig onderdeel. Ook wordt er bij dit onderdeel meer gevraagd dan alleen breuken bij elkaar optellen of van elkaar aftrekken. Je moet ze bijvoorbeeld ook kunnen vermenigvuldigen en deze kennis hebben mensen vaak niet standaard paraat. Daarnaast moet je ook weten dat er een relatie is tussen deze drie onderdelen en dat je ieder onderdeel om kunt rekenen naar een ander onderdeel. Dan is het natuurlijk wel handig als je weet hoe je dit moet doen maar ook hoe je dit het beste aan kunt pakken en het zo efficiënt mogelijk kunt doen.

 

Informatieverwerking

Dit zijn vooral verhaaltjessommen en het is voor veel studenten lastig om uit de verhaaltjes de juiste informatie te filteren die je nodig hebt. Vaak bevatten de verhaaltjes veel informatie en niet alles uit deze informatie heb je nodig. Je moet hier dus eigenlijk ook goed begrijpend lezen. De vragen die hierbij belangrijk zijn, zijn: welke informatie heb ik, wat wordt er gevraagd, welke informatie is relevant voor mij? Als het gelukt is om deze informatie eruit te filteren, dan moet je er nog mee gaan rekenen om tot het juiste antwoord te komen. Ook hiervoor krijg je handvatten aangereikt om deze opgaven succesvol te maken.

 


Omgaan met de tijdsdruk

Veel studenten vinden het ook lastig om om te gaan met de tijdsdruk waar je mee te maken krijgt tijdens de toets. Daarom wordt er bij Wiscatbijles vaak ook aandacht besteed aan de tijdsdruk tijdens de toets. Er wordt van tevoren gekeken hoeveel tijd je per onderdeel hebt en wat dit vervolgens concreet per vraag betekent. Zo kun je je tijd effectiever indelen en benutten tijdens de toets en voorkom je dat je te lang bij een vraag blijft hangen en punten verliest op andere vragen omdat je daar geen tijd meer voor hebt.

omgaan met tijdsdruk wiscat


Nog meer oefenen


Wil je nog meer oefenen? Doe dan de Wiscat training. Met de Wiscat training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van de rekentoets oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op de rekentoets. Klik hier om verder te gaan.

 


De Pabo Rekentraining A

€ 216,-
€ 37,-
de-pabo-rekentraining-a-1
 • Wiscat training (1e jaars)
 • Alle bonussen
 • Pabo Community
 • Live support
 • Coaching via mail
 • IQ-test

De Pabo Rekentraining B

Meest Verkocht

€ 334,-
€ 57,-
 • Wiscat training (1e jaars)
 • Kennisbasis rekenen wiskunde (3e jaars)
 • Taaltoets training
 • Alle bonussen
 • Pabo Community
 • Live support
 • Coaching via mail
 • IQ-test

De Pabo Rekentraining C

€ 275,-
€ 47,-
 • Wiscat training (1e jaars)
 • Kennisbasis rekenen wiskunde (3e jaars)
 • Alle bonussen
 • Pabo Community
 • Live support
 • Coaching via mail
 • IQ-test