03 augustus 2021 

Hoe kun je het beste de rekentoets pabo oefenen?

Hoe kun je het beste de rekentoets pabo oefenen?

Het goede nieuws is: de rekentoets pabo oefenen is geen probleem. Bij iedereen is inmiddels bekend dat de rekentoets een struikelblok is voor veel mensen en daar wordt natuurlijk weer door mensen op geanticipeerd. Dit komt in verschillende vormen. Zodra je op internet gaat zoeken naar 'rekentoets pabo oefenen' vind je meteen genoeg websites met verschillende soorten informatie. Er zijn websites die je precies vertellen wat je tijdens de rekentoets kunt verwachten. Dit is ontzettend handig wanneer je de rekentoets voor het eerst gaat maken. Daarnaast zijn er websites die bijles, oefenopgaven of extra uitleg aanbieden, al dan niet gratis. Ook zou je kunnen verkennen wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot fysieke bijles om de rekentoets pabo te oefenen.Inhoudsopgave: 

banner pabo rekentraining

Waarom wil je oefenen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je wilt oefenen. Misschien ben je student en heb je de rekentoets de eerste keer niet gehaald, maar het kan ook dat je je hebt ingeschreven aan de pabo en goed voorbereid wilt zijn. Je doet er in alle gevallen goed aan om de rekentoets pabo te oefenen. Wel kan de reden voor het oefenen van invloed zijn op de manier waarop je gaat oefenen. Uiteindelijk is het doel wel voor iedereen hetzelfde en dat is de toets met goed gevolg afsluiten en dat lukt zeker als je de pabo rekentoets gaan oefenen. Door te oefenen verbeter je je kennis en je vaardigheden, maar daarnaast doe je ook ervaring op met de manier waarop de toets wordt afgenomen. Je traint jezelf in het begrijpen van de vragen, waardoor je sneller antwoord kunt geven. Daarnaast ervaar je ook de tijdsdruk waar je tijdens de toets me te maken krijgt. Doordat je deze dingen allemaal van tevoren al ervaart, leer je ermee om te gaan en is dit geen stressfactor meer tijdens de echte toets. Daarnaast zul je dus niet zakken voor de toets door tijdgebrek want hier heb je dan al ervaring me en weet je hoe je daarmee om kunt gaan. En natuurlijk zorgt het oefenen ervoor dat je steeds beter wordt in het maken van de opgaven waardoor je resultaten verbeteren. Dit is goed voor je zelfvertrouwen en geeft ook minder stress tijdens de echte toets.

 


Mogelijkheden om de pabo rekentoets te oefenen

Het pabo rekentoets oefenen kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier is gewoon online. Met Google vind je al snel een heel scala aan websites die je de mogelijkheid geven om alles te oefenen. Er zijn ook voldoende websites die dit gratis aanbieden. Daarnaast bieden deze websites vaak ook hele oefenpakketten aan. Daarbij krijg je vaak ook een lesboek of online lesmateriaal waarin alle stof gedetailleerd en stap voor stap wordt uitgelegd. Vervolgens kun je zelf aan de slag met verschillende oefenopgaven. Hierbij krijg je dan vaak ook extra uitleg bij vragen die je fout beantwoord hebt. Daarnaast kun je hierbij ook goed je vooruitgang in kaart brengen en dit is leuk wanneer je jezelf dus vooruit ziet gaan. Hierdoor blijf je gemotiveerd en houd je het ook vol. Vind je het moeilijk om zelf aan de slag te gaan, dan kun je bijles overwegen. Dit kan met een groep of 1-op-1. Het is in dit geval maar net waar je zelf de voorkeur aan geeft. Het voordeel van een groep is dat je ook van andermans fouten kunt leren maar niet iedereen voelt zich er prettig bij om fouten te maken in het bijzijn van andere mensen. Dan is 1-op-1 bijles waarschijnlijk prettiger voor jou.

1-op-1 wiscatbijles


Hoe pak ik het oefenen aan?

Hoe je het beste kunt beginnen met de rekentoets pabo oefenen is afhankelijk van waar je op dit moment staat. Heb je de toets al een keer gemaakt maar niet gehaald? Dan is het verstandig om te beginnen met inventariseren waar jouw zwakke punten liggen. Vervolgens kun je gaan kijken hoe vaak je wilt gaan oefenen en hoeveel tijd je daarvoor hebt. Een goede, en ook haalbare, planning is hierbij dus heel belangrijk. Daarnaast moet je je vervolgens ook aan deze planning kunnen houden. Het voordeel van bijles kan dus zijn dat je een stok achter de deur hebt en wanneer je zelf aan de slag gaat, zul je je eigen stok achter de deur moeten zijn. Wanneer je je hebt aangemeld voor de opleiding en de toets nog nooit gemaakt hebt. Dan kun je je het beste eerst inlezen in welke onderdelen je kunt verwachten. Afhankelijk van hoe je je kennis over deze onderdelen in schat, zou je twee dingen kunnen doen. Je kunt beginnen met de verschillende oefeningen te oefenen. Maar je zou ook kunnen beginnen met het maken van een oefentoets. De uitslag van de oefentoets kan dan het uitgangspunt zijn op basis waarvan je dan gaat oefenen. Ook in dit geval kun je het beste op een gestructureerde manier oefenen aan de hand van een goede planning. In allebei de gevallen geldt wel dat het verstandig is om alle onderdelen van de rekentoets pabo te oefenen. Alles wat je verbetert kan je weer een extra goed antwoord opleveren. Daarnaast zorgt het oefenen van alleen je zwakke punten ervoor dat je uiteindelijk misschien alleen maar gedemotiveerd raakt en dit verhoogt uiteindelijk de stress op de echte toets. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

 


Informeer ook op school naar de mogelijkheden

Natuurlijk kun je zelf op onderzoek uitgaan om de rekentoets pabo te oefenen, maar wellicht kunnen ze je op school hierbij helpen. Op school zijn ze bekend met de rekentoets en ook met het hoge percentage studenten dat de toets niet haalt. Hierdoor zullen er op school wellicht ook verschillende mogelijkheden zijn met betrekking tot bijles. Het is altijd goed om hier naar te informeren zodat je een goede keuze kunt maken en kunt doen wat het beste bij jou past. Je leert het beste als je dat doet op een manier die jij prettig vind en heb je dus een grotere kans op een voldoende.Nog meer oefenen


Wil je nog meer oefenen? Doe dan de Wiscat training. Met de Wiscat training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van de rekentoets oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op de rekentoets. Klik hier om verder te gaan.


De Pabo Rekentraining A

€ 216,-
€ 37,-
de-pabo-rekentraining-a-1
 • Wiscat training (1e jaars)
 • Alle bonussen
 • Pabo Community
 • Live support
 • Coaching via mail
 • IQ-test

De Pabo Rekentraining B

Meest Verkocht

€ 334,-
€ 57,-
 • Wiscat training (1e jaars)
 • Kennisbasis rekenen wiskunde (3e jaars)
 • Taaltoets training
 • Alle bonussen
 • Pabo Community
 • Live support
 • Coaching via mail
 • IQ-test

De Pabo Rekentraining C

€ 275,-
€ 47,-
 • Wiscat training (1e jaars)
 • Kennisbasis rekenen wiskunde (3e jaars)
 • Alle bonussen
 • Pabo Community
 • Live support
 • Coaching via mail
 • IQ-test