Oefen de rekentoets pabo online

Oefen de rekentoets pabo online

Waar de rekentoets van de pabo vroeger nog met pen en papier werd gemaakt, maak je de rekentoets pabo tegenwoordig online. Als je je inschrijft voor de pabo, ongeacht aan welke instelling, moet je de landelijke entreetoets rekenen maken. Van deze rekentoets hangt een hoop af want als je hem niet haalt, heb je in je eerste jaar nog twee kansen om hem wel te halen. Als je hem dan niet haalt, zul je met de opleiding moeten stoppen. Dit is natuurlijk niet wat je wilt en daarom is het verstandig om de rekentoets pabo online te oefenen. Daarnaast ben je na de rekentoets in het eerste jaar nog niet klaar want later in de opleiding word je geacht in het derde jaar nog een rekentoets te maken met meer wiskunde onderdelen. Daarvoor is het belangrijk om de basis goed te beheersen.Inhoudsopgave: 


banner pabo rekentraining

De Wiscat rekentoets pabo online oefenen

Er zijn talloze manieren waarop de rekentoets pabo online kunt oefenen, maar het is wel verstandig om een belangrijk ding goed te onderhouden. De echte rekentoets is een adaptieve toets en dat betekent dat deze toets zich aanpast aan jouw niveau terwijl je de toets maakt. Hoe meer goede antwoorden je geeft tijdens de toets, hoe moeilijker de toets wordt. Meer foute antwoorden leiden tot makkelijkere vragen. Er zijn websites die aanbieden om op deze manier de rekentoets pabo online te oefenen. Het grote voordeel hiervan is dat je weet wat je kunt verwachten en kunt ervaren hoe deze manier van toetsen in zijn werk gaat. Daarnaast brengt het oefenen van de Wiscat rekentoets natuurlijk ook andere voordelen met zich me. Je traint je basisvaardigheden rekenen waardoor je er beter in wordt en dus meer goede antwoorden zult kunnen geven tijdens de toets. Daarnaast kun je door de rekentoets pabo online te oefenen de snelheid van het vragen beantwoorden verhogen. Het laatste en misschien wel meest belangrijke voordeel is toch wel dat je je zelfvertrouwen vergroot. Als je tijdens het oefenen je eigen vooruitgang ziet, dan weet je dat je beter wordt in het rekenen en je dus ook een mooie score neer kunt zetten voor de rekentoets.

oefen-rekentoets-pabo-onlineHoe kun je het oefenen het beste aanpakken?

Een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk en kan je op de lange termijn een hoop opleveren. Daarnaast zijn de vaardigheden die je leert tijdens het oefenen, vaardigheden waar je de rest van je leven plezier van hebt. Ga je de rekentoets pabo online oefenen, dan kun je het beste oefenen in drie stappen:

 1. Planning: voordat je begint met oefenen, kun je beter eerst een planning maken. Tijdens het maken van de planning kun je voor jezelf uitwerken welke onderdelen er zijn en welke je wilt oefenen. Je doet er natuurlijk verstandig aan om alles te oefenen maar de focus kan het beste op je zwakke punten liggen. Daarnaast kun je ook opschrijven hoeveel tijd je aan het oefenen van de verschillende onderdelen wilt besteden. Door op tijd te beginnen weet je zeker dat je genoeg tijd hebt om te oefenen en het zorgt er ook voor dat je goed voorbereid bent op de daadwerkelijke rekentoets.
 2. Leren: je kunt natuurlijk wel meteen beginnen met oefenen maar door eerst te leren kun je je eerst verdiepen in de rekenregels en leren hoe je deze toe moet passen voor zover je dit nog niet weet. Als je meteen begint met oefenen en fouten maakt, maar niet weet wat er fout gaat, kan dit leiden tot frustratie. Hierdoor kun je gedemotiveerd raken en veel stress ervaren. Maar dit is juist hetgeen wat je wilt voorkomen. Er is genoeg informatie op internet te vinden die je kan gebruiken om te leren, maar ook een boek waar alle informatie in staat kan prettig zijn om te gebruiken. Zo heb je alles informatie over alle onderdelen bij elkaar en duidelijk uitgelegd.
 3. Oefenen: als je de rekentoets pabo online gaat oefenen, begin dan eerst met losse (Wiscat) sommen. Zo kun je eenvoudig bekijken welke onderdelen goed gaan en welke onderdelen misschien nog meer aandacht komen. Naarmate je verder in je planning komt, doe je er goed aan om oefentoetsen te gaan maken. Je kunt dan starten met het maken van online toetsen zonder het adaptieve element, maar het is verstandig om dit er later wel aan toe te voegen. Zo weet je van tevoren wat je kunt verwachten en kom je tijdens de toets ook niet voor verrassingen te staan.

oefenen-plannen- klok met checklistDe voordelen van online oefenen

Als je de rekentoets pabo online gaat oefenen, brengt dit verschillende voordelen met zich me. Door online te oefen raak je bekend met het soort software en dit heeft als voordeel dat je tijdens de echte rekentoets al weet hoe het programma eruit ziet en hoe je ermee om moet gaan. Ook krijg je inzicht in het soort opgaven dat je kunt verwachten en zal dit ook geen verrassing meer voor je zijn tijdens de rekentoets zelf. Daarnaast geeft online oefenen je de mogelijkheid om te oefenen waar en wanneer het jou uitkomt. Ook geeft online oefenen je de mogelijkheid om te oefenen op je eigen tempo. Er is geen docent die je bij moet houden en als je bij een onderdeel meer tijd nodig hebt om je erin te verdiepen, dan is die ruimte er ook. Als je dan vervolgens door het oefenen steeds beter wordt in de onderdelen van de rekentoets, zul je vooruitgang zien waardoor je zelfvertrouwen groeit. Hierdoor ervaar je tijdens het maken van de daadwerkelijke rekentoets minder stress en kun je je beter concentreren tijdens het maken van de toets.

voordelenHaal de rekentoets wel

Als je de rekentoets pabo online oefent en dit ook goed doet, dan is de kans groot dat jij straks hoort bij die 30% van de studenten die wel slaagt voor de rekentoets. Daarnaast moet je ook in gedachten houden dat je wellicht niet slecht bent in rekenen, maar de regels gewoon zijn weggezakt omdat je tegenwoordig al snel naar een rekenmachine grijpt of dingen online opzoekt. Met goed oefenen moet je toets goedkomen.


Nog meer oefenen


Wil je nog meer oefenen? Doe dan de Wiscat training. Met de Wiscat training kun je tegen een vergoeding levenslang veel gebruikte onderdelen van de rekentoets oefenen. Op die manier zorg je er voor dat je beter presteert op de rekentoets. Klik hier om verder te gaan.

De Pabo Rekentraining A

€ 216,-
€ 37,-
de-pabo-rekentraining-a-1
 • Wiscat training (1e jaars)
 • Alle bonussen
 • Pabo Community
 • Live support
 • Coaching via mail
 • IQ-test

De Pabo Rekentraining B

Meest Verkocht

€ 334,-
€ 57,-
 • Wiscat training (1e jaars)
 • Kennisbasis rekenen wiskunde (3e jaars)
 • Taaltoets training
 • Alle bonussen
 • Pabo Community
 • Live support
 • Coaching via mail
 • IQ-test

De Pabo Rekentraining C

€ 275,-
€ 47,-
 • Wiscat training (1e jaars)
 • Kennisbasis rekenen wiskunde (3e jaars)
 • Alle bonussen
 • Pabo Community
 • Live support
 • Coaching via mail
 • IQ-test